Food Forest

Food Forest is een concept van Bart Van Parijs en Ben Brumagne, twee ondernemers die ecologie en economie met elkaar willen verweven. Met jaren in ervaring met het telen van fruit, het plukken van wilde eetbare planten en het aanplanten van bossen, combineren beiden hun kennis om voedselbossen te ontwerpen voor bedrijven, particulieren en overheid. Dit om te levenskwaliteit te verbeteren op elke manier.

Ze ontwerpen voedselbossen met honderden soorten eetbare planten en bomen. 

Picture by Yuri Andries

Picture by Yuri Andries

Picture by Yuri Andries

Picture by Yuri Andries

 

Bart Van Parijs

Is een perfect voorbeeld van hoe landbouw economisch en duurzaam kan zijn. Met meer dan 20 jaar ervaring in de biologische fruit sector, is hij een referentie aan het worden op het vlak van de biologische productie van kleinfruit (www.purfruit.com). Maar zijn carrière begon elders. Voor landbouw had Bart een multinational meubelzaak, maar besloot om zijn droom te achtervolgen en een succesvolle boer te worden. 

 

Ben Brumagne

Gekend als wilde eetbare planten specialist (www.foresttoplate.com), en heeft al les gegeven aan duizenden mensen in hoe ze wilde eetbare planten kunnen gebruiken in de keuken. Met het helpen van Chef Kobe Desramault's "superette" in Bokrijk, tot werken voor "The botanist gin", is hij over heel België gekend. Hij studeerde Biologische landouw, en specialiseerde in kruiden en permanente vegetatie. Hij runt ook een klein evenementen kasteel in Frankrijk.   (www.Montvireux.com)